Belangrijke vragen en antwoorden
Ontdek wat procesfinanciering bij Litigation Funding Nederland voor u betekent
Wat voor zaken komen in aanmerking?
In bijna alle zaken met een omvangrijke vordering is procesfinanciering door Litigation Funding Nederland mogelijk. Enkele rechtsgebieden zijn uitgesloten, waaronder het IE-recht.
Werkt LFN met een ondergrens?
Ja. Vorderingen onder EUR 300.000,- worden door Litigation Funding Nederland niet gefinancierd. Echter, wij denken wel graag met partijen mee. Wij moedigen daarom iedereen aan om zich bij ons te melden, ook als de vordering lager is.
Wat gebeurt er na mijn aanvraag?
Na uw aanvraag onderzoekt Litigation Funding Nederland of uw vordering kansrijk is. Als dat zo is, zal aan u een overeenkomst tot financiering worden aangeboden.
Zie voor meer uitleg hierover onze uitleg op www.lfn.nl/stappen.
Hoe financiert LFN het geschil?
Doorgaans bestaat een goed beeld bij de zaak en de te verwachten kosten. Op basis van die verwachtingen wordt een bedrag vastgesteld dat voor uw zaak wordt gereseveerd. Dit bedrag wordt dan veilig gesteld en alleen gebruikt ter financiering van uw geschil.
Wie kiest de advocaat in een zaak?
In de meeste gevallen wijst Litigation Funding Nederland een advocaat/kantoor aan uit haar netwerk dat het best bij de zaak past. Dit zijn altijd advocaten/kantoren die erg bekwaam zijn en het onderste uit de kan halen.
Werkt LFN inhoudelijk aan de zaak?
Nee. De aangewezen advocaat heeft met u de juridische controle over uw geschil. Wel stelt u LFN in staat om samen met u bepaalde strategische keuzes te maken gedurende het proces.
Financiert LFN ook een hoger beroep?
Litigation Funding Nederland financiert telkens één rechtsgang. Een hoger beroep in een reeds door LFN gefinancierde zaak valt daar niet onder. Indien procesfinanciering ook in hoger beroep gewenst is, zal daarover overeenstemming met LFN moeten worden bereikt.
Kan de financiering worden gestopt?
Ja. In sommige gevallen neemt een zaak een compleet andere wending, bijvoorbeeld omdat nieuw en vernietigend bewijs opduikt. In die gevallen kan ervoor gekozen worden de financiering van het geschil op te schorten of volledig af te bouwen.
Wat gebeurt er bij winst?
Als u de zaak wint, maakt de wederpartij de toegewezen som over naar de ‘derdenrekening’ van uw advocaat. Uw advocaat zorgt er dan voor dat u en Litigation Funding Nederland de van te voren afgesproken bedragen tijdig ontvangen.
Wat gebeurt er bij verlies?
Als u de zaak verliest is dat uiteraard erg vervelend. Gelukkig bent u met Litigation Funding Nederland in zee gegaan. U zit daarom niet opgescheept met hoge advocaatkosten. Ook de proceskosten van de wederpartij waarvoor u bent veroordeeld, worden door LFN voldaan.
Wij hebben alle belangrijke vragen voor u op een rijtje gezet. Heeft u nog vragen die wij niet hebben beantwoord? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.
Onze receptie is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur.
Wij zijn ook bereikbaar via info@lfn.nl.